čtvrtek 14. ledna 2016

Raw čokoládovo-vanilkovo-mangový dort



Asi jste si už všimli, že mám ráda mango:) Poslední dobou si ho kupuju hodně často, jíme ho čerstvé, ale dělám z něj i mangové želé, které si oblíbila má mlsná dcera. Občas dostanu chuť vyzkoušet z něj zase něco nového. Jeden mangový dort už na blogu mám, ale to je mi málo a vymýšlela jsem další. Základ z čokolády, vanilkový krém a mangová poleva spolu krásně ladí. Na pohled i chutěmi.
 
Na 1 kulatou formu o průměru 12 cm potřebujeme:

Čokoládová vrstva
1/4 hrnku kešu
1/4 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku sušených datlí
1,5 lžíce raw kakaového prášku

Vanilková vrstva
3/4 hrnku kešu
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce agávového sirupu
1/8 lžičky mleté vanilky

Mangová vrstva
3/4 hrnku manga, nakrájeného na kousky
1 lžíce kokosového oleje

Několik plátků čerstvého manga na ozdobení

Kešu namočíme na 2 hodiny, pak je opláchneme a osušíme. Formu vyložíme potravinářskou fólií.
Všechny suroviny na čokoládovou vrstvu rozmixujeme a hmotu namačkáme na dno formy.
Všechny suroviny na vanilkovou vrstvu kromě vanilky rozmixujeme do hladka. Nakonec vmícháme mletou vanilku a navrstvíme na čokoládovou vrstvu.
Mango rozmixujeme s kokosovým olejem a pyré uhladíme na dort. Dáme na pár hodin na mrazák. Před podáváním ozdobíme plátky manga a necháme asi 20 minut stát při pokojové teplotě.

6 komentářů:

  1. Ten vypadá tedy opravdu skvěle :) ! Raw dezerty mám hrozně ráda :) !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji:) je výborný a přitom jednoduchý a hotový za chvilku:)

      Vymazat
  2. Už u několika receptů mě překvapil údaj pro velikost kulaté formy, a to průměr 12cm! To je opravdu taková mini forma nebo to má být 20cm?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Průměr 12cm je opravdu správně, tak malá dortová forma existuje.

      Vymazat
  3. Aha! Tak to vaší rodince stačí na jedno odpoledne, nebo ne? Můj manžel a syn by takový dortík zvládli, myslím, na jedno posezení :-)))
    Ale podotýkám, že tělesnou konstitucí na to nevypadají ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím si, že vzhledem k tomu, že suroviny nejsou úplně nejlevnější a také proto, že raw dezerty jsou nejlepší čerstvé, tak je nejlepší udělat dortík malý a pak ho sníst jak říkáte "na jedno posezení";-)

      Vymazat