úterý 15. listopadu 2016

Dýňové rohlíčky se skořicí


Opět jsem vymýšlela pečivo z dýňového pyré, tentokrát z toho byly sladké skořicové loupáčky:)

Na 12 kousků potřebujeme:

450g celozrnné špaldové mouky
150ml rýžového mléka
250ml dýňového pyré
1 lžíce/ 7g mleté skořice
50g kokosového cukru
30g droždí
25g kokosového oleje

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na 2 bochánky, které rozválíme do kruhů, ty rozdělíme na 6 trojúhelníků a stočíme je do rohlíčků. Na plechu je necháme ještě 20 minut kynout. Pak je v troubě předehřáté na 160 stupňů pečeme asi 25 minut.

2 komentáře:

  1. Vypadají krásně a věřím, že i krásně voní :-) Budu muset brzy vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat