čtvrtek 3. listopadu 2016

Jahelné šišky s mákem


Moje úplně první šišky s mákem - nejen, co jsem vařila, ale i jedla! Hodně "alternativní", ale taky hodně dobré! Recept je z Biokuchařky od Hanky Zemanové.

Potřebujeme:

150g jáhel
150g hladké kukuřičné mouky
1 sáček vanilkového pudinku
špetku soli

kokosový olej
rýžový sirup

mák
kokosový cukr
strouhaný kokos

Nachystáme si mák: nasucho ho opražíme a umeleme.
Jáhly uvaříme se špetkou soli doměkka a necháme úplně vychladnout. Pak je smícháme s kukuřičnou moukou a pudinkovým práškem a vypracujeme těsto, z kterého tvoříme malé šišky.
Šišky povaříme ve vroucí vodě - hned jak vyplavou, vytáhneme je a necháme trochu vychladnout.
Nakonec je opečeme na kokosovém oleji, zastříkneme trochou rýžového (nebo jiného rostlinného) sirupu a necháme lehce zkaramelizovat.
Na talíři je posypeme mákem, strouhaným kokosem a podle chuti dosladíme kokosovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat