úterý 19. ledna 2016

Celozrnné špaldové krekry


Tyhle krekry podle BioAbecedáře Hanky Zemanové peču už několik let a pořád jsou naše oblíbené. Jsou jednoduché a moc dobré!
A když uberete soli, vzniknou z toho sušenky, které jsou na mlsání pro malé děti určitě vhodnější než většina prodávaných "dětských" sušenek.

Potřebujeme:
250g celozrnné špaldové mouky
100g másla
2 lžíce olivového oleje
100ml vody
1 lžičku soli
semínka na posypání (sezamová, lněná, konopná...)

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici hodinu odpočinout. Potom ho rozválíme na tenký plát, posypeme semínky, které válečkem ještě do těsta zatlačíme. Nožem ho nakrájíme na sušenky a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. V troubě předehřáté na 160 stupňů je pečeme 15-20 minut. Necháme je na plechu vychladnout.

1 komentář:

  1. Jelikož jsem v lednici měla jen zbyteček másla, bylo třeba zaimprovizovat a výsledek je stokrát lepší než kupované krekry Zemanka...Dala jsem 200g cel.špaldové a 50g pohankové mouky, 2 lžíce mletých lněných semínek, 30g másla + 50g kokosového oleje (dezodorizovaný, tj. bez příchutě) + 3 lžíce oliv.oleje, 1 dcl vody a půl lžičky soli. S těstem se pěkně pracovalo, vykrajovala jsem dětské tvary, a ty pak posypala směsí sezam + Nori vločky a některé jen mákem. Výborné!

    OdpovědětVymazat